» Continue Reading..."/>

oktober 2022

MAEX Impuls: 50.000 euro voor initiatieven Voedsel van dichtbij

Vanaf 1 november (10.00 uur) t/m 8 november kan je een aanvraag indienen voor de MAEX Impuls Voedsel van 2500 euro. De MAEX Impuls is een financiële bijdrage voor initiatieven die hun organisatiekracht duurzaam willen versterken en/of professionaliseren, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Lees meer en meld jouw initatief aan.
Sta jij nog niet op de MAEX? Maak dan nu hier gratis een profiel aan!

Wat heb je aan een profiel op MAEX Voedsel van Dichtbij?

MAEX Voedsel van Dichtbij:

  • geeft je de gratis mogelijkheid om jouw initiatief en maatschappelijke impact zichbaar te maken via een Social Handprint.
  • Dit maakt zichtbaar wat je doet en voor wie,
  • en waaraan jouw initiatief behoefte heeft,
  • geeft inzicht aan welke SDG’s (werelddoelen) je bijdraagt
  • en wat jouw maatschappelijke financiele waarde is.
  • Je inspireert anderen om jouw initiatief te ondersteunen. Als bij jouw organisatie producten kunnen worden gekocht, kun je dat ook aangeven.
  • Je kunt deze informatie benutten om jezelf te presenteren richting lokale overheid en financiers.

Eenmaal aangemeld op het platform, houdt MAEX je op de hoogte van ontwikkelingen en kansen om jouw initiatief te versterken, bijvoorbeeld wanneer er een Impuls (donatie van geld of kennis, bijvoorbeeld juridische hulp) kan worden aangevraagd. Afgelopen jaren is in totaal al 220.000 euro uitgekeerd aan 96 voedselinitiatieven. Ook biedt MAEX KennisMeetups aan.

Vervolg op webinar

Het platform MAEX Voedsel van Dichtbij is vorig jaar oktober gelanceerd tijdens het webinar Voedsel van dichtbij gefinancierd! van Stadslandbouw Nederland en DuurzaamDoor.
Deze eerste grote MAEX Impuls voor voedselinitiatieven is daarop een vervolg en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Univé Buurtfonds. We zijn heel blij met dit resultaat en werken mee aan meer Impulsen voor dit thema.

25-10: Digitale MeetUp over de Impuls Voedsel

Op dinsdag 25 oktober om 15:00 uur organiseren MAEX en Univé Buurtfonds een digitale MeetUp over de Impuls voor initiatieven. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je vragen stellen. Meld je aan via Eventbrite. Voor andere vragen kun je contact opnemen met info@maex.nl.

*Let op: de periode van openstelling voor aanvragen is van 1 november (10.00 uur) tot en met 8 november (22.00 uur) 2022. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling als er nog budget beschikbaar is.