Voedsel van Dichtbij gefinancierd! is de titel van ons webinar met verrassende praktijkvoorbeelden, succes- en faalfactoren en de uitreiking van de 1ste Impuls Voedsel van Dichtbij op woensdag 13 oktober van 9.30-12.30 uur. Financiering van projecten rond voedsel van dichtbij is veelal een uitdaging. In dit webinar verneem je vanuit de praktijk hoe ‘stadslandbouwers’ en financiers elkaar beter kunnen vinden en versterken. Welke verrassende vormen van financiering zijn er? En wat is daarvoor nodig?
Op 13 oktober gaan we daarover in gesprek met
– initiatiefnemers: hoe hebben zij dit wel geregeld?
– instanties die vanuit hele verschillende achtergronden voedsel van dichtbij zien als een kans en daarin investeren.
Zij delen hun ervaringen en geven tips hoe je jouw project in beeld kan brengen bij potentiële financiers.
Andere onderwerpen die aan bod komen:
• de uitslagen van een enquête over succes- en faalfactoren en financiering,
• de lancering van het nieuwe platform Voedsel van dichtbij: een instrument dat de waarde van jouw organisatie zichtbaar maakt via de MAEX Social Handprint.
Dit instrument helpt je op weg naar (meer) financiering en andere ondersteuning.
Deze eerste Impuls van 2500 euro reiken we op 13 oktober uit aan een voedsel van dichtbij-project! Een financiële zet in de rug!
Onze gastsprekers:
o Niels Tomson van HalloBoer geeft een toelichting op de enquête.
o Wessel Tiessens, vertelt over zijn ervaringen met de financiering van Greens in the Park en over de ondersteuning van voedselinitiatieven door de ‘Social Club Den Haag’.
o Wolter van der Vlist, Dienst Justitiële Inrichtingen over de landelijke aanbesteding ‘Voeding Justitiabelen’: duurzaam lokaal voedsel voor de Justitiële Inrichtingen in Nederland.
o Mark Fransen, senior projectleider gebiedsontwikkeling van Recreatie Noord Holland en Wouter Valkenier van Studio Valkenier en oprichter van Landgoed Rorik over aanbesteding en planfinanciering van Landgoed Rorik (stadslandbouw, camping en horeca).
o Guus Frenay, Woningcorporatie Haag Wonen, over het bieden van ruimte van stadslandbouw in binnentuinen en de opbrengst: sociale cohesie in de wijk.
Tot slot nemen we je mee in de stand van zaken van een groter ondersteuningsplan voor voedsel van dichtbij en de vervolgstappen in 2022, ook samen met Vlaanderen.
Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en jouw kennis te delen.
Meld je hier aan. Deelname is kosteloos.
Na aanmelding ontvang je kort van tevoren de link en het definitieve programma.
Deel deze uitnodiging gerust in je eigen netwerk!