februari 2020

Voedseldag brengt gemeenten op smaak

De Voedseldag ‘Breng je gemeente op smaak’ van de VVSG en Stadslandbouw Nederland in Brussel werd bezocht door ruim 200 mensen. Het was onze derde Vlaams-Nederlandse Urban Farming ontmoeting. Ruim 20 Vlaamse en Nederlandse besturen en voedselinitiatieven deelden hun kennis, ervaring en inspiratie. Aan bod kwamen onder meer:

• Lokale Voedselstrategie – Hoe start je ermee?
• Korte Keten stimuleren: Zet jouw troeven in om de korte keten te ondersteunen
• Voedselverlies aanpakken – Voedselverlies lokaal aanpakken doe je zo!
• Grond voor boeren – Hoe kunnen boeren en lokale besturen samenwerken?
• Gezonde Voeding – Verbeter de gezondheid van de stad of gemeente haar inwoners
• Lokaal en duurzaam aankopen – hoe doe je dat?
• Werkbezoek aan Parckfarm, Atelier Groot Eiland, Ferme Abbatoir en Cultureghem.

Twee topchefs van Jong Keukengeweld presenteerden een zero waste korte keten lunch.

De presentaties vind je hier.

Lees ook dit nieuws: Meer dan de helft van de gemeenten in Vlaanderen wil in 2020 meer inzetten op een lokaal voedselbeleid. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De lokale besturen willen dat waarmaken door de tussenstappen tussen productie en consumptie te verminderen, gezonde voeding te promoten en voedselverlies te vermijden. Dat werd bekendgemaakt op de Voedseldag van VVSG. Lees verder